Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kunstmatige alvleesklier helpt diabetici en thuiszorg

Een kleine, kunstmatige kunstalvleesklier kan diabetici en verpleegkundigen in de thuiszorg in de toekomst veel werk besparen.
Kunstmatige alvleesklier helpt diabetici en thuiszorg

Onderzoekers van het AMC en het bedrijf Inreda BV zijn erin geslaagd een kunstmatige alvleesklier te ontwikkelen die automatisch de bloedsuikerspiegel regelt. Diabetici hoeven dan niet meer zelf te spuiten of een verpleegkundige over de vloer te krijgen die dat voor hen doet.

Zakformaat
Het is de eerste keer dat is aangetoond dat een klein apparaat thuis de bloedsuikerspiegel binnen de goede grenzen kan houden. Het huidige, draagbare model moet nog verder getest worden en nog kleiner gemaakt. Een zakformaat is het uiteindelijke doel. Het huidige model is ongeveer zo groot als een aktetas. De verwachting is dat het nog vijf jaar duurt voordat het apparaat op de markt is.

AMC

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.