Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kwetsbare ouderen gebaat bij LEVV prijs

Verpleegkundige Saskia Weldam en verpleegkundig onderzoeker Jita Hoogerduijn hebben de LEVV Innovatieprijs gekregen voor het project Sneller en Beter Thuis: een digitaal zorgprogramma voor gerichte zorg aan kwetsbare ouderen.
Kwetsbare ouderen gebaat bij LEVV prijs

Het project begon bij verpleegkundigen van de divisie Hart & Longen in het UMC Utrecht, die constateerden dat oudere patiënten na opname in het ziekenhuis vaak een slechtere conditie hebben dan daarvoor. Het project verstrekt verpleegkundigen kennis en middelen voor goede zorg aan ouderen en voorkomt en beperkt functieverlies bij ouderen. Het programma bestaat uit de drie onderdelen screening, seniorgerichte anamneses en seniorgerichte interventies.

Verbetering
Volgens het LEVV is de kwaliteit van zorg aan kwetsbare ouderen dankzij ‘Sneller en Beter Thuis’ aantoonbaar verbeterd. Daarnaast is er grotere tevredenheid bij verpleegkundigen die nu beter proactief op kunnen treden.

Zorgvernieuwing
Ook verzorgenden Ria Witteveen en Tineke Wassenaar, teamleiders bij Zorggroep Hof in Hiem in Friesland, vielen in de prijzen. Zij wonnen de LEVV Innovatieprijs met het project Care en Connect (CC), een besloten website waarmee client en hun familie gemakkelijk contact kunnen onderhouden. Omdat de LEVV Innovatieprijs dit jaar twee winnaars had, werd het oorspronkelijke prijzengeld van 10.000 euro opgesplitst. Beide partijen wonnen dus 5000 euro. De LEVV Innovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt voor een vernieuwend idee van verpleegkundigen en/of verzorgenden. De prijs is opgedragen aan Jan Bastiaanse, de eerste directeur van het LEVV, die een voorvechter was van zorgvernieuwing.

Eczeemportaal
Vorig jaar won kinderverpleegkundige Marja Schavemaker van het Amsterdamse Sint Lucas Andreas Ziekenhuis door een film te produceren over het reilen en zeilen in het ziekenhuis, als voorlichting voor patiënten en hun ouders. Een ander voorbeeld is het Eczeemportaal van het UMC Utrecht uit een jaar daarvoor. Met het Eczeemportaal begeleiden verpleegkundigen patiënten met eczeem via internet.

Kijk voor meer informatie op de speciale website over kwetsbare ouderen van het UMC Utrecht. Of bekijk het filmpje hieronder!

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.