Laaggeschoolden massaal de zorg in

Laaggeschoolde mensen moeten in grote getalen de zorg in om het dreigende personeelstekort op te vangen. Dat heeft staatssecretaris Zorg Jet Bussemaker gisteren bekend gemaakt.
Laaggeschoolden massaal de zorg in

De staatssecretaris gaf gisteren het startschot voor zeven pilotprojecten door het hele land. In deze proeven werken zorginstellingen samen met uitkeringsinstanties, gemeenten en het Centrum Werk en Inkomen om mensen met een lage opleiding en weinig werkervaring klaar te stomen voor een baan in de zorg.

Sneller opklimmen

Daarnaast wil Bussemaker dat mensen die momenteel in lage functies in de zorg werken, sneller kunnen opklimmen naar hogere functies. Hoe dit precies wordt aangepakt, is nog niet bekend.

Ouderenzorg

Deze week ging ook een ander project van start: Jongeren Aan Zet in de Ouderenzorg (JAZO). Jongeren zonder afgeronde vooropleiding kunnen daarmee in de zorg aan het werk. JAZO is onder meer een initiatief van de werkgeversorganisatie ActiZ en enkele vakbonden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.