Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Landelijk informatiesysteem over dementiezorg

Alzheimer Nederland en het NIVEL zijn begonnen met de ontwikkeling van een landelijk informatiesysteem over dementiezorg. Ze willen met bestaande professionele databases beleidsinformatie krijgen over dementiezorg.

Huisartsen, eerstelijnsvoorzieningen, casemanagers, geheugenpoli’s, verzekeraars en anderen houden voor hun eigen praktijk registraties bij over mensen met dementie. Deze gegevens zijn vaak al opgeslagen in regionale of landelijke informatiesystemen. Alzheimer Nederland en het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) willen het mogelijk maken deze informatiesystemen te koppelen om meer zicht te krijgen op de dementiezorg zonder extra bureaucratie. Dit is technisch mogelijk met waarborging van de privacy van patiënten en hun familie.
 
Deltaplan dementie
Op deze manier hoeven zorgverleners niets extra te registreren. Bestaande informatie wordt beter benut en tegelijkertijd is de kwaliteit van die informatie te verbeteren. Dit nieuwe informatiesysteem sluit aan bij het Deltaplan dementie, een initiatief van Alzheimer Nederland, ZonMw, Alzheimercentrum VUmc en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra dat de gevolgen van dementie moet indammen.
 
Bron: Nivel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.