Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lector evidence based care in nursing benoemd

Nederland heeft er een nieuwe verpleegkundig lector bij: Connie Dekker-van Doorn is benoemd tot lector Evidence-Based Care in Nursing. Zij is lector bij het onlangs ingestelde lectoraat Evidence based care aan de Hogeschool Rotterdam.
Connie Dekker-van Doorn

Connie Dekker–van Doorn is opgeleid als A-verpleegkundige en studeerde als onderwijskundige af aan de Universiteit van Utrecht. Na jarenlange ervaring in advies- en managementfuncties in de zorg, startte zij met haar promotieonderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In haar onderzoek, dat zij dit jaar afrondt, richt Dekker-van Doorn zich op de relatie tussen patiëntveiligheid  en werkprocessen, human factors en teamleren.

 

Lectoren slaan een brug tussen onderzoek, praktijk en onderwijs: zij initiëren praktijkgericht onderzoek en zorgen dat dit ook wordt uitgevoerd en zij ontwikkelen onderwijs. Connie Dekker-van Doorn gaat zich niet alleen richten op het ontwikkelen van nieuwe interventies, maar gaat vooral ook onderzoeken hoe effectief deze zijn. Ook gaat ze werken aan het inbedden van kennis en vaardigheden in het hbo-v-onderwijs die verpleegkundigen nodig hebben om evidence based zorg te kunnen leveren. Het is de bedoeling dat de Rotterdamse opleiding ‘reflective practitioners’ aflevert: ‘kritische professionals die reflecteren op het eigen functioneren en in staat zijn bestaande en nieuwe kennis te genereren, te beoordelen op relevantie en toe te passen in de dagelijkse zorgpraktijk’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.