Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leerling-verpleegkundigen leven als verpleeghuisbewoners

  Leerling-verpleegkundigen van het Instituut voor Verpleegkunde Aleydis in Waregem-Tielt (België) gaan begin oktober 2008 op inleefstage in verpleeg- en verzorgingshuizen voor ouderen. Ze zullen dan zelf ervaren wat het betekent om in een instelling te wonen.

 

Vijftien studenten ouderenzorg nemen tijdelijk hun intrek in het rust- en verzorgingstehuis Marialove in Heestert en in het woon- en zorgcentrum Mariaburcht in Dentergem. Ze zullen er dag en nacht leven samen met en als ouderen.

Onveiligheid

Het is al de derde keer dat zo’n inleefstage plaatsvindt. De vorige groepen leerling-verpleegkundigen die dezelfde stage deden, noemden het een ‘harde confrontatie’. Ze vonden dat de levenskwaliteit werd bedreigd door eenzaamheid, een gevoel van onveiligheid en een aantasting van de vrijheid.

Zorgethisch lab

Nieuw is wel de samenwerking met het zorgethisch lab sTimul. Dat werd onlangs opgericht om leerling-verpleegkundigen via simulaties te stimuleren om aan goede zorg te doen. Tijdens de inleefstages wordt echter nog een stapje verdergegaan en functioneren de studenten zelf als patiënten-bewoners. 

Nieuwsblad.be

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.