Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leerlingen in de race voor titel Zorgtopper 2009

In de Rotterdamse Ahoy gaat morgen de finale van de 'ZorgTopper 2009-verkiezing van start. De winnaar van de beroepenwedstrijd mag zichzelf de beste leerling-verpleegkundige van Nederland noemen.
Leerlingen in de race voor titel Zorgtopper 2009

De afgelopen maanden strijdden leerling-verpleegkundigen door heel Nederland in de voorrondes om een plekje in de finale.

Beroepshouding
In de finale worden de kandidaten beoordeeld op aspecten als vakdeskundigheid, communicatieve vaardigheden, samenwerken en begeleiden. De leerling-verpleegkundigen spelen daarom rollenspellen met een professionele acteur. Een vakkundige jury beoordeelt de leerlingen vervolgens op beroepshouding: hoe gaat hij of zij met de patiënt om? Werkt de leerling veilig en hygiënisch? Ook wordt gekeken naar verpleegtechnische vaardigheden als hechtingen verwijderen, injecties toedienen of het verzorgen van een wond.

Achtergrond
De verkiezing vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. De wedstrijd is door Calibris opgestart ter promotie van het werken in de zorg. De rollenspelen laten aan (v)mbo-leerlingen zien wat een vak inhoudt en willen een goed voorbeeld zijn van hoe competentiegericht onderwijs er in de praktijk uitziet.

Twee winnaars
Vorig jaar wonnen er maar liefst twee leerling-verpleegkundigen: Maaike Peerbolte (Roc Zadkine, regio Rotterdam) en Sharon Weeshoff (ROC Horizon College,  regio Kennemerland en West-Friesland) mochten zich toen Zorgtopper van het Jaar noemen. De twee leerlingen eindigden gelijk en kregen daarom een gedeelde eerste prijs.

Calibris
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.