Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

LESA Diabetes mellitus verschenen

UTRECHT - Het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG) heeft een Landelijke Eerstelijns Samenwerking Afspraak (LESA) Diabetes Mellitus type 2 uitgebracht. Dat laat het NHG weten op haar site.
LESA Diabetes mellitus verschenen

De samenwerkingsafspraak is ontwikkelt vanwege het grote aantal disciplines dat bij de zorg aan patiënten met diabetes mellitus betrokken is. Afstemming over het te volgen beleid bij diabetes is daarom cruciaal, volgens de NHG .

Beleid
De LESA Diabetes Mellitus type 2 geeft de hoofdlijnen van het beleid van de betrokken disciplines weer. Alle onderdelen van zorg aan de patiëntengroep met diabetes komen aan bod, zoals voorlichting, voeding, bewegen, mond-en voetzorg en dagelijkse activiteiten. Ze komen terug in de adviezen voor de vertaling van deze ruwe samenwerkingsafspraken naar concrete regionale afspraken.


EADV

Het NHG heeft deze LESA ontwikkeld in samenwerking met tien andere beroepsorganisaties, waaronder de Eerste Associatie van Diabetes Verpleegkundigen (EADV) .

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.