Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Lesgeven telt mee voor BIG-herregistratie

Goed nieuws voor verpleegkundigen die lesgeven op een mbo-v of hbo-v: zij mogen voortaan hun lesuren laten meetellen voor de BIG-herregistratie. Dat heeft minister Klink bepaald.
Lesgeven telt mee voor BIG-herregistratie

Voorwaarde is wel dat de docent lessen verzorgt aan een onderwijsinstelling die opleidt tot het getuigschrift dat recht geeft op inschrijving in het BIG-register. In een periode van vijf jaar moet een docent minimaal 2080 uur hebben gewerkt: dat is gemiddeld acht uur per week. Verpleegkundigen die niet aan de werkervaringseis voldoen, moeten een scholingstraject volgen bij een mbo- of hbo-instelling om ingeschreven te blijven in het BIG-register.

Scholingsmodel
Onlangs heeft het Ministerie van VWS heeft het door de HBO-raad en MBO Raad gezamenlijk ontwikkelde ‘Scholingsmodel voor verpleegkundigen’ goedgekeurd. Dit model bevat onder andere informatie over deelkwalificaties, eindtermen, leerdoelen, leeractiviteiten, studiebelastingsuren, toetsing/examinering en een adviesprijs voor contractactiviteiten.

Door: redactie Nursing

Gerelateerd:
5 vragen over Wet BIG Herregistratie

Abonneren
Meer achtergronden over je vak? Neem dan nu een abonnement op Nursing!

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.