Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Levenseindekliniek heeft lange wachtlijst

Het aantal wachtenden is bij de Levenseindekliniek 187. Mede doordat er sprake is van een wachttijd, overlijden er hulpvragers voordat de Levenseindekliniek in actie kan komen.
euta

Dit meldt de Levenseindekliniek. De 187 mensen op de wachtlijst bevinden zich nog in de fase waar bureauonderzoek gedaan wordt (151x) of waar de hulpvrager nog moet wachten tot er een team (arts + verpleegkundige) beschikbaar komt (36x). De gegevens duiden op de behoefte aan meer ambulante teams. De Levenseindekliniek heeft als doelstelling om de wachttijd in 2013 tot een acceptabele duur terug te dringen.

 

Eén zorgverzekeraar

Omdat op dit moment zorgverzekeraar Menzis nog de enige is waarmee de Levenseindekliniek een afspraak over vergoeding heeft kunnen maken is de Levenseindekliniek nog voor een groot deel afhankelijk van subsidies, donaties en schenkingen. Dat belemmert een snelle groei naar de organisatie die nodig is om de wachtlijst zo snel mogelijk weg te werken.

 

1 jaar

De Levenseindekliniek bestaat op 1 maart 2013 één jaar en blijkt in een behoefte te voorzien. Deze instelling is opgericht om te voorzien in zorg voor mensen die hun euthanasieverzoek niet bij de eigen arts gehonoreerd krijgen.

 

Bron: Levenseindekliniek

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.