Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Levenslang geëist tegen Lucia de Berk

De advocaat-generaal heeft donderdag voor het gerechtshof in Amsterdam levenslange gevangenisstraf geëist tegen de Haagse verpleegkundige Lucia de Berk. De aanklager in hoger beroep meent dat dit de enige manier is om te voorkomen dat de 44-jarige vrouw ooit weer iemand vermoordt.  

Zeven moorden
De Haagse verpleegkundige werkte tussen 1997 en 2001 in het Juliana Kinderziekenhuis en drie andere Haagse ziekenhuizen. De 44-jarige De Berk werd later door justitie in verband gebracht met de dood van een aantal patiënten.
Zowel de rechtbank als het gerechtshof in Den Haag veroordeelde haar tot levenslang. Het hof achtte De Berk schuldig aan zeven moorden en drie moordpogingen en voegde aan de levenslange celstraf tbs toe.

Hersenbloeding
De Haagse verpleegkundige Lucia de Berk heeft donderdag niet afgewacht welke straf het OM tegen haar eist. Haar lichamelijke conditie, ze kreeg in maart een hersenbloeding, is nog niet zo goed dat ze de gehele behandeling van haar zaak voor het gerechtshof in Amsterdam kon meemaken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.