Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lijst risicovolle medicatie voor verpleeg- en verzorgingshuizen

Geneesmiddelen moeten zowel door de apotheker als door de verpleegkundige gecontroleerd worden in verpleeg- en verzorgingshuizen. De Taskforce Medicatieveiligheid in de Care ontwikkelde daarom een lijst met risicovolle medicatie.
198_medicijnen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) eist dat geneesmiddelen dubbel gecontroleerd moeten worden: in de apotheek en door de zorgmedewerker bij het toedienen. Tenzij de medicatie naar het oordeel van de apotheker een acceptabel gering risico vormt bij verkeerde dosering. In verpleeg- en verzorgingshuizen en in de thuiszorg moeten afspraken gemaakt worden welke geneesmiddelen risicovol zijn bij verkeerde dosering en daarom dubbel gecontroleerd moeten worden. De Taskforce heeft hiervoor de ‘Lijst risicovolle medicatie’ opgesteld. De KNMP verzorgt het onderhoud van de lijst, zodat ook nieuwe en gemiste geneesmiddelen op de lijst komen.

 

De lijst is in te zien via de website van V&VN.

 

Bron: V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.