Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Lintjes voor verpleegkundigen: TvZ licht er 3 uit

Ook dit jaar zijn er weer diverse verpleegkundigen onderscheiden voor hun bijzondere verdiensten. TvZ licht er 3 uit.
Ridder in de Orde van oranje Nassau

Het aantal verpleegkundigen dat wordt onderscheiden loopt in de tientallen. Het gaat bijvoorbeeld om verpleegkundigen die mensen met een chronische aandoening of handicap begeleiden tijdens vakanties, of die actief zijn in belangenverenigingen voor patiënten of gehandicapten. Het is onmogelijk om hen op te noemen zonder een paar namen te missen. Hieronder 3 benoemingen die er uit springen omdat het werk van deze verpleegkundigen een brede landelijke of beroepsmatige impact heeft.

Ada van der Tang, actief V&VN lid en oprichter van het Ronald mc Donaldhuis Leiden
Voormalig verpleegkundig hoofd kindergeneeskunde Ada van der Tang was lid van de medisch ethische commissie van het Leid Universitair Medisch Centrum en maakte jarenlang deel uit van het College Zorg Opleidingen, het landelijk orgaan dat de opleidingen voor verpleegkundigen in ziekenhuizen evalueert en accrediteert. Zij is een van de oprichters van het Ronald mc Donaldhuis Leiden waar zij  tot eind 2013 in het bestuur zat. Op dit moment is zij  lid van de V&VN Ledenraad en secretaris van V&VN Kinderverpleegkunde. Ada van der Tang is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
(bron: V&VN)

Henri Post, wondexpert
Verpleegkundig Specialist en manager van het Wond Expertisecentrum Evean, Henri Post, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn baanbrekende werk in de wondzorg. Een bekend voorbeeld hiervan is telewondconsultatie: advies en consulten op afstand met hulp van digitale fotografie, waardoor de patiënt niet naar de huisarts of het ziekenhuis hoeft. Dit project werd onderscheiden met de WCS award in 2007. Henri zette in Haarlem een expertgroep wondzorg op. Na de brand in Volendam in de nieuwjaarsnacht van 2000-2001, realiseerde Henri samen met het Waterlandziekenhuis en Brandwondencentrum Beverwijk binnen twee weken een brandwondenpoli om de slachtoffers te behandelen.
(bron: Evean Zorg)

Marijke Schoemaker, hiv-verpleegkundige
Hiv-verpleegkundige Marijke Schoemaker werkt in het Kennemer Gasthuis. ‘Zij stond aan de wieg van ons HIV-behandelcentrum en vervulde, samen met internist dr. R. Ten Kate, een voortrekkersrol voor de zorg aan HIV-patiënten in onze regio’, zo meldt het Kennemer Gasthuis. Marijke Schoemaker is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.