Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Lonneke is Verpleegkundige van het Jaar 2011

Verpleegkundige Lonneke Zijdenbos uit Amersfoort is door Nursing uitgeroepen tot Verpleegkundige van het Jaar 2011.
Lonneke is Verpleegkundige van het Jaar 2011

Zij won hiermee tevens de hoofdprijs van de Nursing Challenge: een reischeque ter waarde van 2000 euro.

Drie winnaars
Tijdens een spannende finaleronde op het Nursing Event, het praktijkcongres voor verpleegkundigen, in Ede nam deze verpleegkundige chirurgie uit het Meander Medisch Centrum in Amersfoort het op tegen twee collega-verpleegkundigen. De tweede prijs (een reischeque ter waarde van 1000 euro) ging naar Francis Naron, verpleegkundige in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Zelfstandig (wijk)verpleegkundige Annelies Blekman uit Nieuwegein sleepte de derde prijs in de wacht, een reischeque ter waarde van 500 euro.

Deskundige jury
Onder toeziend oog van een deskundige jury en bijna driehonderd man publiek, moesten de kandidaten in een live show laten zien dat zij naast een flinke dosis vakkennis ook beschikten over de juiste sociale vaardigheden om een patiënt te overtuigen van het nut van een specifieke behandeling.

Open en betrouwbaar
De jury bestond uit Marieke Schuurmans, lector ouderenzorg en hoogleraar Verplegingswetenschap aan de Universiteit van Utrecht, Marleen van Dijk, Nursing Verpleegkundige van het Jaar 2010, Marion Giesberts, oprichter van het platform voor online zorgcursussen E- Nursing en Alexia Hageman, hoofdredacteur van Nursing. De jury roemde de kandidaat om haar vakkennis en haar open en betrouwbare uitstraling. Juryvoorzitter Alexia Hageman: ‘Lonneke heeft laten zien dat het belangrijk is om de patiënt ruimte te geven en mee te bewegen met diens beleving. Dan krijg je het meeste voor elkaar. Het totaalplaatje klopte. Lonneke is een zeer terechte winnaar.’

Nursing Challenge
De Nursing Challenge is gestart op 1 september 2011 met drie kennistoetsen over het vak van de verpleegkunde. Sindsdien hebben honderden verpleegkundigen zich in het zweet gewerkt om drie kennistoetsen over onder andere anatomie, fysiologie en klinisch redeneren, met goed gevolg af te leggen. Per toets waren er 2 accreditatiepunten te verdienen voor het kwaliteitsregister V&V. In totaal zijn er 1800 certificaten uitgereikt. De drie finalisten van de Nursing Challenge stonden in de top vijftien van de beste scores. Hieruit heeft de redactie van Nursing de drie finalisten geselecteerd.

Door: redactie Nursing

Meer Nursing


Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing en Social Media
Redacteur Nienke van Nursing houdt je via Twitter en Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Volg @nursing_nl of ga naar www.facebook.com/VakbladNursing


Jos Kaldenhoven, blogger
Jos is verpleegkundige in een Verpleegkundig Thuiszorg Technologie Team (VTT). Hij blogt wekelijks over zijn cliënten, werk en leven. Ga naar de weblog van Jos.
https://www.nursing.nl/collega-s/weblog-jos

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Beste Lonneke, Francis en Annelies,
    Van harte gefeliciteerd met dit succes! Echt gaaf om te zien dat er weer 3 finalisten voor de titel zijn gegaan.
    Vorig jaar stond ik daar en werd tweede. Het was een hele leuke ervaring….en de reis naar Rome was super!
    Geniet na van jullie prestatie èn natuurlijk de reischeque,
    groetjes van Marianne van Hartingsveldt, Buurtzorg Vlaardingen Centrum.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.