Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lucia de B. ‘blij en opgelucht’

Lucia de B. heeft 'blij en opgelucht' gereageerd op het nieuws dat de Hoge Raad haar strafzaak heeft laten heropenen.
Lucia de B. 'blij en opgelucht'

Dat meldt Metta de Noo, verpleeghuisarts en vertrouwelinge van De B. Het besluit van de Hoge Raad om het herzieningsverzoek van de Haagse verpleegkundige gegrond te verklaren, geeft volgens De Noo ‘een gevoel van grote voldoening en grote blijdschap’.

 

Bewonderenswaardig

Met Lucia de B. zelf gaat het relatief goed. In juni was Lucia de B. voorlopig vrijgelaten in afwachting van het oordeel op haar herzieningsverzoek. De Noo: ‘Ze probeert het ritme van het gewone leven te hervinden. Het is bewonderenswaardig hoe ze de draad weer weet op te pakken.’

Vrijspraak

 

Nu de Hoge Raad heeft besloten dat de zaak van Lucia wordt heropend, zal het hele strafproces worden overgedaan. Het gerechtshof in Arnhem zal zich gaan buigen over deze zaak. Vrijspraak is pas mogelijk na het nieuwe proces, maar ook een veroordeling behoort tot de mogelijkheden.

Hysterie

Metta de Noo rekent echter op vrijspraak. ‘De Hoge Raad stelde dat het bewijs in alle levensdelicten onbetrouwbaar was. Lucia is de afgelopen vier jaar afgeschilderd als een mens met zo’n verschrikkelijk slecht karakter. De hysterie vierde hoogtij. Lucia werd niet veroordeeld door de bewijsvoering, maar door de hysterie die er in Nederland heerste.’

Door: redactie Nursing, Aliëtte Jonkers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.