Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lucia de Berk eregast op Nursing Experience

De Haagse oud-verpleegkundige Lucia de Berk is eregast op de Nursing Experience, op 3 en 4 december in de Reehorst in Ede.
Lucia de Berk eregast op Nursing Experience
Foto: Arno Massee

Lucia de Berk werd in 2004 door het Haagse Hof veroordeeld tot levenslang met TBS voor 7 moorden en 3 pogingen tot moord. Later breidde dit aantal zich verder uit. Lucia werd op 14 december 2001 gevangen genomen en kwam na 6,5 jaar voorlopig vrij toen tijdens het herzieningsproces duidelijk werd dat er geen moorden gepleegd waren. Op 17 maart 2010 eiste het Openbaar Minister vrijspraak, wat op 14 april door het Hof bekrachtigd werd. Uit de onderzoeken van drie internationale instituten was unaniem gebleken dat er geen sprake was van vergiftiging en/of andere moorddadige handelingen, wel van medische onjuistheden. De Berk werd in 2010 volledig vrijgesproken van de haar ten laste gelegde feiten.

‘Ik wil verpleegkundigen waarschuwen’

‘Het werk van verpleegkundigen is niet transparant, niet zichtbaar. En dus erg foutgevoelig.’ Dat zegt oud-verpleegkundige Lucia de Berk in een interview in het novembernummer van Nursing, tijdschrift voor verpleegkundigen. Lees verder.

Zelf vragen stellen

De Berk zal tijdens het congres geïnterviewd worden door Alexia Hageman, hoofdredacteur van Nursing. Tijdens het interview op de Nursing Experience is er voor de aanwezige verpleegkundigen gelegenheid om zelf vragen te stellen.

Nursing Experience

De Nursing Experience is de grootste vakbeurs voor verpleegkundigen in Nederland en gaat uit van het tijdschrift Nursing. Ook dit jaar verwacht Nursing ongeveer 2000 deelnemers. Nursing wil verpleegkundigen ondersteunen bij de uitoefening van het vak binnen de complexe wereld van de zorg, onder andere door het aanbieden van relevante vakinformatie in verschillende printuitgaven en via www.nursing.nl. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.