Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Lucia de Berk werkt aan tweede boek

Oud-verpleegkundige Lucia de Berk is bezig met het schrijven van een tweede boek. Dat zei ze gisteravond in het tv-programma Pauw en Witteman.

Het boek zal gaan over haar tijd in gevangenis Nieuwersluis en de periode na haar vrijlating in 2008. Lucia de Berk zat zes jaar lang ten onrechte in de gevangenis. De verpleegkundige was veroordeeld tot levenslang met tbs voor de moord op vier volwassenen en drie kinderen en voor drie pogingen tot moord. In 2010 werd ze vrijgesproken.

Film

De Berk schreef al een boek over de periode tussen haar arrestatie in december 2001 en de dag dat ze in de gevangenis in Nieuwersluis een beroerte kreeg (18 maart 2006). Dat boek wordt nu verfilmd. Gisteravond maakten De Berk en regisseur Paula van der Oest bekend dat actrice Ariane Schluter de rol van Lucia gaat spelen. De opnames van de film starten begin juni. ‘Het moet echt een bioscoopfilm worden, we willen geen documentaire maken’, zei De Berk tijdens de uitzending van Pauw en Witteman.

Lezingen

Ook vertelde ze dat het heel goed met haar gaat. Ze doet vrijwilligerswerk en geeft lezingen aan jonge juristen. ‘Om ze te laten begrijpen dat het om mensen gaat. Dat wordt nogal eens vergeten, ik heb dat zelf meegemaakt. Er wordt teveel gekeken naar de zaak en niet naar de mens erachter’, zei De Berk.

Bekijk het hele interview met Lucia de Berk en Paula van der Oest op de website van Pauw en Witteman.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.