Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Mag een ad interim manager bepalen wanneer je geopereerd mag worden? Ik moet namelijk een operatie ondergaan, maar van de manager mag dit niet in de maand december’

Wanneer je voor je gezondheid een operatie moet ondergaan, kan een werkgever (of in dit geval een ad interim manager) je dit niet verbieden. Wel kan een werkgever vragen of je via je zorgverzekeraar of via de contacten van de werkgever kan regelen dat de operatie eerder wordt ingepland. Soms is dat mogelijk. Het kan natuurlijk altijd zijn dat je nog in december bezig bent met je herstel en niet kan werken.

 

Aard operatie

Wanneer het bijvoorbeeld om een operatie gaat, die niet dringend nodig is, denk aan het verwijderen van een lelijk litteken, dan kan je werkgever je best vragen of je deze operatie wil plannen op een moment dat de werkdruk niet hoog is. In december vallen veel feestdagen, zijn collega’s vrij en is de werkdruk soms hoog.

 

Probeer er samen uit te komen. En sterkte met je operatie!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.