Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mag je je ziekmelden voor een cosmetische operatie? In hoeverre kan een werkgever je opleggen hier vakantiedagen voor op te nemen?

Hoe zit het als je een week of langer uit de running bent om zonder medische noodzaak ‘Maak-Me-Mooi’-ingrepen (MMM) laat verrichten zoals het laseren van ogen, het laten wegzuigen van overtollig vet of het laten vergroten van je borsten? Of om je te laten steriliseren? Moet je werkgever het allemaal maar goed vinden en het loon gewoon maar doorbetalen? Of mag hij van je eisen dat je dit maar in je eigen vrije tijd moet doen?

 

Discussies hierover worden vast op veel plaatsen gevoerd. Maar rechters blijken gelukkig eenduidig in hun uitspraken. MMM-ingrepen zijn niet gericht op het (opzettelijk) veroorzaken van ziekte. Als je deze ingrepen ondergaat, heb je (dus) het recht je ziek te melden.

 

Jouw werkgever betaalt je het loon door. Waar een leidinggevende dat recht in de regel sowieso niet heeft, kan hij je ook in deze situatie niet verplichten om vakantiedagen op te nemen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.