Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mag mijn baas mijn functie omzetten van VIG’er naar helpende plus?

Vraag: 

Mag mijn werkgever mijn functie van verzorgende niveau 3 omzetten naar helpende plus?

En loopt mijn BIG-registratie nu geen gevaar omdat ik dan geen voorbehouden handelingen meer uit mag voeren?

 

Antwoord: 

Nee, als je als als verzorgende bent aangesteld, mag je baas je functie niet zomaar omzetten naar helpende plus. In overleg kunnen werkgever en werknemer dit wel besluiten, als alternatief voor ontslag. Bijvoorbeeld als er sprake is van disfunctioneren of niet meer op je eigen niveau kunnen functioneren door bijvoorbeeld ziekte. Is er sprake van een reorganisatie in je instelling, dan is er een sociaal plan opgesteld waarbij gezocht moet worden naar een passende functie voor overtollige medewerkers. Je kunt je afvragen of een functie als helpende (niveau 2) passend is voor een verzorgende (niveau 3).

 

BIG-register

Als Verzorgende Individuele Gezondheidzorg (VIG) als je onder de art. 34 beroepen. Dit betekent dat de opleidingseisen en het deskundigheidsgebied in besluiten zijn vastgelegd. Als je voldoet aan de wettelijk vastgestelde eisen, mag je de beschermde opleidingstitel Verzorgende Individuele Gezondheidzorg voeren. Maar een VIG’er is niet ingeschreven in het BIG-register. Uit je vraag kan worden opgemaakt dat je wellicht ooit als verpleegkundige je diploma hebt gehaald, waardoor je wel een BIG-registratie hebt. Deze geldt echter alleen als je ook daadwerkelijk als verpleegkundige werkt. (2-2-2009)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.