2018: wat staat verpleegkundigen te wachten dit jaar?

Voor iedereen die zich afvraagt wat 2018 in petto heeft voor verpleegkundigen: een greep uit de verwachte ontwikkelingen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
verpleegkundigen maken bed op
Een ouderejaars stagiaire die een jongerejaars mee op sleeptouw neemt, oftewel: de duo-stage. Het is een van de manieren die instellingen bedenken om meer stages te kunnen aanbieden. (Foto: Arno Massee)

Dit artikel is verschenen in Nursing januari 2018

Personeelstekort

Het moge duidelijk zijn: het personeelstekort is het grootste probleem dat de zorg het afgelopen jaar teisterde en dat zal in 2018 niet anders zijn. Bovenop de duizenden vacatures die er nu zijn, zijn komende jaren meer dan 100.000 extra verpleegkundigen en verzorgenden nodig.1 Voor beroepsvereniging V&VN is het personeelstekort dan ook het belangrijkste thema voor 2018. ‘Want als daar niks aan gedaan wordt, kunnen we het simpelweg niet over de inhoud gaan hebben, zó problematisch is het momenteel,’ aldus directeur Sonja Kersten. De beroepsvereniging overhandigde eind november het onderzoeksrapport

0
12200

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.