6 vragen over perifere infuuszorg

Het Nederlandse onderzoeksinstituut NIVEL publiceerde een lijst met eisen waaraan verpleegkundigen moeten voldoen om veilig met infuustechnologie te werken. We vroegen verpleegkundigen welke vragen zij hebben over (perifere) infuustechnologie, en legden deze voor aan infuusdeskundigen Ton van Boxtel en Mieke Debrauwere.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1 Hoeveel vloeistof kun je maximaal in laten lopen via een perifeer infuus?

Dat hangt af van een aantal zaken; allereerst van de diameter van de canule. Op de verpakking van de infuuscanule staat hoeveel vloeistof je per minuut kunt toedienen. Niet alleen de canule moet de hoeveelheid vocht aankunnen, de patiënt ook. Dit verschilt per patiënt en per toediening. ‘Een ondervulde patiënt kan natuurlijk zonder problemen meer vocht binnenkrijgen dan een overvulde patiënt’, licht Van Boxtel toe. ‘Verder maakt het nog uit hoe lang de toediening duurt. Zo krijgen oncologiepatiënten

0
4438

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.