Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

7 vragen over vakantie opnemen en waar je recht op hebt

Aan vakantie hebben verpleegkundigen de afgelopen maanden waarschijnlijk weinig gedacht. Toch is het goed mogelijk dat je binnenkort een paar weken vrij hebt. Ben je je uren kwijt als je dan ziek wordt? En wat is er verder over vakantie voor verpleegkundigen geregeld in wet en cao?  
parasols
Een vakantie-aanvraag mag je werkgever alleen weigeren bij zwaarwegende bedrijfsbelangen, en dat moet hij binnen 14 dagen doen. Foto iStock
Premium

1 Hoeveel vakantie-uren heb ik

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  8 REACTIES

  1. Ik kwam terug van mijn vakantie ^maart tot 3 april) in Australie, nadat dat land in bijna volledige lockdown ging en ik niet meer weg kon. Uiteindelijk een week later 9 7 april) een vlucht kunnen boeken en gelukkig thuis. Dringend advies van overheid was om in quarantaine te gaan. daar moest ik vakantie uren voor weg schrijven. Zo niet fair vind ik.
   wat vinden jullie en wat waren de regels daarvoor? in de tijd dat ik er zat was het code rood geworden in australe!

  2. Lees alle reacties
  3. Ik werk in de thuiszorg. Ieder jaar is er weer een discussie over het vrije weekend voorafgaand aan je vakantie. Dit ziet mijn werkgever anders. Je werkt of het weekend voorafgaand aan je vakantie of erna. Ik zie nu in dit artikel dat je recht op vakantie hebt inclusief weekend voor en erna. Geldt dit ook als je één week vakantie opneemt? Dus dan heb je 9 dagen vrij of zie ik dit verkeerd?

   • Bij mij geldt ook in de zomervakantie, of het weekend voor of het weekend aan het eind van je vakantie werken. Het is ontstaan doordat de “achterblijvers” bijna elk weekend moesten werken, wat uiteraard veel discussie en stress gaf. Bijna iedereen kiest ervoor om het weekend vooraf de vakantie te werken. Sinds deze regeling gaat de zomerplanning veel beter.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.