Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Compressietherapie: de ins en outs van tweelaags zwachtelen

Tweelaagse zwachtels hebben een aantal voordelen ten opzichte van korterekzwachtels. Wat zijn de belangrijkste verschillen met korterekzwachtels, en op welke aandachtspunten moet je letten?
Hoewel een tweelaags systeem vaak dikker oogt, is het iets dunner dan korte rek, waardoor mensen gemakkelijker hun eigen schoenen aan kunnen. Foto: Studio Kastermans
Premium

Tekst Anouk Broersma 

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. ook van Urgo K2 bestaat een Lite versie, maar ook een latex-vrije versie!
   Het gebruik van deze zwachtels vergroot niet alleen de mobiliteit en het psychisch welbevinden, maar juist ook de veiligheid (kunnen eigen schoenen aan) waardoor risico op vallen vermindert.

  2. Lees alle reacties
  3. Duidelijk artikel, waarvoor dank. Jammer dat het alleen over korte rek en twee laags zwachtelen gaat en dat er niks wordt gezegd over plakzwachtels, zoals panelast. Ik zie in de praktijk veel cliënten waarbij korte rek en dubbellaags zwachtels geen soelaas bieden (bijvoorbeeld bij cliënten met taps toelopende benen), waar plakzwachtels geweldig helpen.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.