Interview: Hester Vermeulen en Pieterbas Lalleman over verpleegkundig leiderschap

Verpleegkundig leiderschap is een term die je steeds vaker tegenkomt. Wat is dat eigenlijk? ‘Het gaat erom dat je als verpleegkundige op de afdeling en daarbuiten invloed hebt op de kwaliteit van zorg, en dat laat zien,’ aldus Hester Vermeulen en Pieterbas Lalleman.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hester Vermeulen en Pieterbas Lalleman (foto Frank Muller)

Dit artikel is verschenen in Nursing magazine oktober 2017 als ‘ ‘Het is hoog tijd dat we ons weer laten zien’

Hester Vermeulen en Pieterbas Lalleman zijn beiden verpleegkundigen. Hester is hoogleraar verplegingswetenschap bij het Radboudumc, Pieterbas is verpleegkundig onderzoeker en docent bij Hogeschool en Universiteit Utrecht. Ook werkt hij als oproepkracht bij Buurtzorg. Samen met negen andere (voormalig) verpleegkundigen schreven ze een boek over verpleegkundig leiderschap, dat onlangs verscheen.1

Waarom moest dit boek er komen?

Pieterbas: ‘Verpleegkundigen zijn lange tijd onzichtbaar geweest. Tot de jaren ’60 was het in Nederland gewoon om een verpleegkundige in de directie

0
4795

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.