Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Medicijnquiz oktober: fluticason

Test je kennis over het inhalatie-corticosteroïde fluticason. En verdien in één moeite door een accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V.
Foto: Getty Images / iStock

Patiënten met astma of chronisch obstructieve longziekte (COPD) krijgen vaak inhalatiecorticosteroïden voorgeschreven. Bijvoorbeeld fluticason (Flixotide®). Dit heeft een ontstekingsremmende werking: bij inhalatie beschermt het de luchtwegen tegen prikkels die benauwdheid veroorzaken.

Voorbeeldvraag medicijnquiz fluticason (oktober 2017):
Een patiënt gebruikt naast de fluticason ook een luchtwegverwijder: salmeterol/fluticason (Seretide®) via een inhaler. Welk middel moet hij als eerste gebruiken?

a. Eerst de luchtwegverwijder, daarna de fluticason
b. Eerst de fluticason, daarna de luchtwegverwijder

Naar de medicijnquiz fluticason


Door op de link te klikken verlaat je Nursing.nl en ga je naar de site van onze samenwerkingspartner E-Nursing, die de medicijnquiz voor ons maakt. Mocht je daar problemen ondervinden, mail dan naar info@e-nursing.nl. De medicijnquizzen staan maximaal een jaar online.


 

Iedere maand verschijnt er een nieuwe medicijnquiz. Voorgaande quizzen – over bijvoorbeeld insuline, geneesmiddelen bij jicht, verslaving – vind je hier

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.