Met de inspecteur de wijk in

Tegenwoordig komt de Inspectie voor de Gezondheidszorg ook bij de cliënten thuis. Nursing liep mee met de inspecteurs bij hun toezichtbezoek. Waar letten ze op, en wat vinden de verpleegkundigen ervan dat er iemand op hun vingers kijkt?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Inspectie voor de Gezondheidszorg bij cliënten thuis - Nursing voor verpleegkundigen
Tegenwoordig komt de Inspectie ook bij de cliënten thuis (Foto: Leon van Loon)

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine september 2017

‘Anders neem je de inspecteur toch gewoon mee in je bakfiets?’, stelt wijkverpleegkundige Irene grappend voor aan een verpleegkundige uit haar team. Het is een bijzondere ochtend voor dit thuiszorgteam van zorgaanbieder Savant Zorg uit Zuidoost-Brabant, want vandaag krijgen de verpleegkundigen en verzorgenden te horen dat een inspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) mee komt kijken op hun zorgroute. Dit is onderdeel van het nieuwe ‘Toezicht op de zorg thuis’, dat eerder dit jaar van start ging.

‘We vingen signalen op uit de thuiszorg dat de oude inspectiebezoeken in de

1
3352

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.