Nieuwe richtlijn valpreventie: de belangrijkste punten

Zowel in Nederland als in Vlaanderen verscheen recent een nieuwe richtlijn valpreventie bij thuiswonende ouderen. Hun overeenkomst: de multifactoriële aanpak en de nadruk op samenwerken met andere zorgverleners. De belangrijkste punten.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Arno Massee

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine december 2017 als ‘Op de been blijven’

Casus

Meneer Vonk is 82 jaar en woont met zijn vrouw in een appartement aan de rand van het park. Meneer heeft de ziekte van Parkinson, maculadegeneratie en prostaathypertrofie. Door met name de veranderingen in de visus en de mobiliteit voelt hij zich in zijn functioneren steeds verder beperkt. Hij zit het liefst thuis in zijn stoel voor het raam. Het leven met zijn almaar toenemende beperkingen heeft zijn glans verloren. Dagelijks krijgt meneer Vonk hulp van de thuiszorg bij wassen en aankleden. Het valt de verpleegkundigen

1
2914

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.