Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nursing Challenge: haloperidol (‘haldol’)

Mensen met dementie, wanen, psychoses, of een delier krijgen vaak haloperidol (Haldol®) voorgeschreven. Maar ook als anti-emeticum in de palliatieve fase is het een vaak gebruikt middel. Maak de toets en verdien een accreditatiepunt.
haloperidol
Illustratie: Bernet Ragetli
Premium
Dit artikel is verschenen in
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Het middel kan beter uit de handel worden gehaald. Erg zonde van de tijd hierover te leren. Mijn vader kon bij gebruik niet meer draaien in bed, niet meer naar de w.c. Hij riep de hele nacht naar mn moeder help me help me. Stijve voeten, benen, kon niet liggen. Dokter was weer eens gestopt met b12 dus hij weer geagiteerder. Hij kwam net wat bij. Zg. Wel weer genoeg. Toen halidol zonder door te geven. Hij had dus ook nog alcohol gehad. Veel kwijl en snot, totaal van de wereld. Gevolg: veel meer werk voor personeel. Met twee man draaien , een vrouw alleen lukte niet. Moeder erbij gevallen. Totaal vernield. Beide door dit middel. Ontzettend veel meer werk voor personeel. Wat een nonsens zo n gruwelijk dodelijk middel. Ik hoop dat mn vader er weer boven op komt.

   • Ik heb juist zeer goede ervaring met Haldol .. ( meest fantastische was een man die met zijn oren aan de gordijnrails hing vanwege agitatie, zat na 1,5 uur de krant te lezen met een kop koffie (kreeg ieder 5 minuten 2,5 mg haldol iv, had totaal 40 mg gehad …), 3x dd doseren en afbouwen middels halveren, na 3 dagen kon de haldol weer gestopt worden …)

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.