Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nursing Challenge: metformine

Metformine is een bloedglucoseverlagend middel voor de behandeling van diabetes mellitus type 2. De toets bij dit artikel is goed voor 1 accreditatiepunt.
metformine
Premium

Toets je kennis
Zoek je

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Ik twijfel aan het juiste antwoord voor vraag 2 en vind die vraag sowieso verwarrend. Dat laatste omdat in het artikel gesteld wordt dat je 48 uur van tevoren stopt met metformine als je een operatieve ingreep ondergaat. En in de casus van vraag 2 wordt maar 1 dag voor de hartkatherisatie gestopt met metformine.
   Daarom ben ik gaan kijken in de voorschriften die ziekenhuizen aan hun hartkatherisatiepatiënten (met contrastmiddel) verstrekken. Daarin staat meestal dat 2 dagen van te voren gestopt wordt, maar na de ingreep zijn er geen restricties meer op metformine-inname. Dus ik ben het niet eens met dat het juiste antwoord zou zijn: ‘na 48 uur starten’. Volgens mij had het juiste antwoord ‘Mag direct weer starten’ moeten zijn.
   Zie bijv.: https://www.meandermc.nl/patientenportaal/patienten/afdelingen-specialismen/cardiologie/onderzoeken/hartkatheterisatie/meer-informatie-hartkatheterisatie).
   Ondanks mijn kritische noot: hartelijk dank voor het informatieve artikel en de challenge!

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.