Ouderen kunnen langer thuis wonen door slimme technologie

Zorgtechnologie bevordert de zelfredzaamheid van ouderen. Hoogtechnologische hulpmiddelen zoals sensoren, GPS-systemen en robotica zorgen ervoor dat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Wat is er zoal te koop op dit gebied?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Robot Tessa helpt mensen met dementie meer structuur te krijgen in hun leven.
Robot Tessa helpt mensen met dementie meer structuur te krijgen in hun leven.

Domotica kunnen het leven van cliënten die thuiszorg nodig hebben, een stuk makkelijker en veiliger maken. Allerlei technologische hulpmiddelen ondersteunen niet alleen de cliënt zelf, maar ook mantelzorgers en zorgverleners. Met als doel de kwaliteit van leven van de cliënt te laten toenemen en de werkdruk voor zorgverleners te laten dalen. ‘Als verpleegkundige in de thuiszorg moet je uit de waan van de dag stappen en samen met cliënt en familie kijken welke middelen iemand kunnen ondersteunen bij het zo lang mogelijk thuis wonen’, zegt Jonneke Bodzinga,

0
2427

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.