Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Personeelstekort deze zomer nijpender dan ooit’

In verschillende regio’s hebben verpleegkundigen het deze zomer drukker dan ooit. Het aantal vacatures is hoog, de wachtlijsten groeien. ‘Cliënten en naasten moeten weten waarom zorg niet altijd mogelijk is.’
Verpleegkundige verlaat het huis van een thuiszorgpatient via een donker steegje.
Premium

Geen plek voor patiënten in

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Ik sluit me volledig aan bij Rosalind.
   Zelf heb ik lange tijd in de uitvoering gewerkt maar nu op kantoor merk ik ook dat er toenemende werkdruk is. Je kan wel zeggen dat alle medewerkers binnen de VVT dit in toenemende mate dit merken. In mijn geval als zorgbemiddelaar moet ik wekelijks in conclaaf met zorgverzekeraar of zorgkantoor over het dan wel niet leveren van zorg. Nog niet te spreken van alle aanmeldingen vanuit het ziekenhuis. En dan moet de zomer nog beginnen..

  2. Lees alle reacties
  3. Wat me opvalt is dat er alleen verpleegkundigen genoemd worden als het gaat om het personeels tekort. Er werken ook viggers en helpende in de zorg. Ook wordt het verpleeghuis en de, bijna verdwenen, verzorgingshuizen niet of nauwelijks genoemd. Zo lijkt het of er alleen maar verpleegkundigen in de thuiszorg en ziekenhuis werkzaam zijn terwijl een heel groot deel van de problemen ook in de vv(t) sector voorkomen. Over de hele linie is het personeelstekort zo nijpend dat er naar mijns inziens niet alleen van de thuiszorg en ziekenhuizen gesproken mag worden.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.