Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Signaleren van delier thuis: ‘Ik heb in de wijk nog nooit een ingevulde DOSS gezien’

Een delier signaleren bij thuiswonende cliënten is heel lastig, en ook bij nazorg na delier in het ziekenhuis lopen verpleegkundigen tegen hordes op. Hoe kan het beter?
Bij een (verdenking op) delier is het doel altijd de cliënt zo lang mogelijk thuis te laten blijven, gezien de mogelijke impact van een ziekenhuisopname. foto: Dianne van der Velden / Nationale Beeldbank
Premium

Om te screenen op delier

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Bij verdacht van delier is het wel.professionerl als wijkzorg minimaal nog 1 moment erbij regelt. Kan ook met inzet van familie of buren. Ook zijn kunnen meedoen aan de signalering als je goed voorlicht.
   De opmerking dat wijkzorg daar behoefte aan heeft vanwege minder kennis, vind ik klinkt nogal denigrerend.
   Een juiste overdracht hoort bij juiste zorg van de overdragende partij. Of dit aan wijkzorg, familie en/of huisarts is.

  3. Als nachtverpleegkundige merk ik regelmatig dat eeen delier ’s nachts vaak ‘opspeelt’ en als het weer licht is afneemt. Dan gaat de zorg thuis overdag best goed en scoort de patiënt op de DOSS best goed. De nachten zijn dan onrustig en zeer belastend voor de familie en wordt de link met delier vaak niet gelegd en geen actie ondernomen….
   Dit is iets om aan te denken

  4. In ons wijkteam wordt de DOS wel ingezet en ingevuld. Natuurlijk kun je niet altijd 2x op een dag dezelfde zorgverlener bij desbetreffende cliënt hebben, maar ook intern gaat deze vlieger niet op. Met een duidelijke rapportage, overdracht en ingevulde DOS kom je in de wijk heel ver, ondanks dat er een andere zorgverlener aan het bed staat bij de cliënt. -wijkverpleegkundige

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.