Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Thuis best? De grenzen van verantwoorde zorg thuis

Coalitiepartijen D66, CDA, VVD en ChristenUnie willen dat het kabinet meer aandacht gaat besteden aan de zorg voor thuiswonende ouderen.1 Wijkverpleegkundigen springen een gat in de lucht: zij lopen binnenshuis al maanden aan tegen de grenzen van verantwoorde zorg thuis.
Illustratie: Stouthandel
Premium
Dit artikel is verschenen in
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Een ongecontracteerde zorgaanbieder kan veel meer uren per week aan zorg inzetten dan de in dit artikel genoemde 14 uur per week, omdat er dan sprake is van een vast budget. De zorgverzekeraar mag zomaar geen uren weigeren.
   Verder is mijn ervaring helaas dat een aantal gemeenten onterecht clienten de WLZ in willen schuiven. De client gaat hierin mee, omdat zij hiervan geen kennis hebben. Ik ben wijkverpleegkundige en stel de indicaties op voor de ZvW. Een gemeente wilde geen begeleidingsuren afgeven, omdat ze vonden dat de client met ALS in de WLZ thuishoorde. Hier was echter geen sprake van! Uiteindelijk is de gemeente gezwicht en heeft enkele uren vanuit de WMO afgegeven. Ik vind dat veel gemeenten niet het WMO budget willen aanspreken. Als indicatiesteller moet je heel goed weten welke zorg onder de ZvW, WMO en WLZ valt om dit onrecht te voorkomen. Ik ben helaas al veel misstanden tegengekomen. Gemeenten ontspringen de dans.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.