Thuis best? De grenzen van verantwoorde zorg thuis

Coalitiepartijen D66, CDA, VVD en ChristenUnie willen dat het kabinet meer aandacht gaat besteden aan de zorg voor thuiswonende ouderen.1 Wijkverpleegkundigen springen een gat in de lucht: zij lopen binnenshuis al maanden aan tegen de grenzen van verantwoorde zorg thuis.
Illustratie: Stouthandel
Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine januari 2018

D66-Kamerlid Vera Bergkamp diende half december een motie in. Zij wil dat minister van VWS Hugo de Jonge verkent wat er nodig is om de kwaliteit van de thuiszorg goed te houden. De focus van het ministerie van VWS en de politiek heeft afgelopen periode vooral gelegen op de verpleeghuiszorg. Na een bewogen maatschappelijk debat, aangezwengeld door Hugo Borst en Carin Gaemers, is er 2,1 miljard euro vrijgemaakt voor extra personeel. ‘Die investeringen in de verpleeghuiszorg zijn ook heel belangrijk’, zegt D66-Kamerlid Vera Bergkamp. ‘Het karakter van het verpleeghuis verandert. Mensen verblijven

1
2380

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder