Tips: voldoende vocht geven aan ouderen

Als het tropisch warm is, ligt uitdroging op de loer. Niet direct voor de gezonde mens, maar wel voor chronisch zieken en ouderen. Wat gebeurt er in het lichaam bij dehydratie? En hoe herken en behandel je ernstig vochttekort?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: ANP

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine juli-augustus 2016

Casus

Mevrouw Meijer, 78 jaar oud, heeft sinds enkele weken last van moeheid en duizeligheid, vooral bij het opstaan uit bed of stoel. Ze woont zelfstandig in een aanleunwoning en is naar eigen zeggen altijd goed gezond geweest. Ondanks het warme weer heeft mevrouw de verwarming thuis flink hoog staan. De huisarts gaat haar voedingsstatus na en vindt daarin geen bijzonderheden. Uit de anamnese blijkt wel dat mevrouw Meijer last heeft van lichte obstipatie. Veel dorst heeft ze niet en ze drinkt dan ook niet veel, misschien een paar kopjes thee per

0
5032

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.