Verpleegkundig rekenen lastig? Meneer Megens geeft tips

Rekenen is een hot item voor verpleegkundigen, maar voor de meesten geen gesneden koek. Docent Rekenen Dirk Megens helpt. In dit artikel: valkuilen en tips bij verpleegkundig rekenen, én een formuleblad met handige rekenstappen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
verpleegkundig rekenen
(Foto: Theo Rutjes)

‘Veel verpleegkundigen hebben moeite met rekenen. Terwijl het een belangrijke vaardigheid is in de praktijk’, zegt Dirk Megens (32), docent rekenen en economie op een regionaal opleidingen centrum (roc). Op verzoek van zijn studenten begon hij met het filmen van rekenuitleg, en plaatste die video’s op YouTube. Intussen zijn de video’s van ‘Meneer Megens’ ruim 1,3 miljoen keer bekeken en krijgt hij rekenvragen van verpleegkundigen uit heel Nederland, waarvan hij er een aantal besprak op de Nursing Experience in december.

Rekenen is geen tweede natuur

Hoe komt het dat veel verpleegkundigen moeite hebben met medisch rekenen? ‘Verpleegkundigen zijn niet

5
8691

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik ben van mening dat je schema’s moet maken voor medicatie. Ik maakte die vroeger voor bijv. dopamine, dobutrex etc. Dan kon je zo zien hoe medicatie verdund moest worden en bij welke dosering welke infuusstand hoorde. Je moet voorkomen dat mensen onder stress omstandigheden moeten gaan rekenen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.