Verpleegkundigen zijn allemaal gelijk? Met die houding komen we niet verder’

Oud-verpleegkundige Cathy van Beek bekleedde bestuursfuncties bij het Radboudumc en de Nederlandse Zorgautoriteit. Ter ere van de Dag van de Verpleging volgende maand vroeg Nursing deze inspirerende bestuurder hoe zij aankijkt tegen verpleegkundig leiderschap.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Cathy van Beek is een van de meest invloedrijke oud-verpleegkundigen van Nederland. Zo zat ze in de raad van bestuur van het Radboudumc en was ze vicevoorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit. Daarvóór werkte ze als verpleegkundige en docent.

Waarom wilde je dat, verpleegkundige worden?

‘Het was eigenlijk mijn droom om Nederlands te studeren en dichter te worden. Maar mijn vader vond dat niet ter ere Gods. Mijn familie is orthodox gereformeerd en ik ben zelf ook nog lang gelovig gebleven. Ik mocht gelukkig wel de verpleging in. Thuis hield ik samen met mijn zussen het gezin draaiende. Mijn moeder had

3
4650

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Inspirerend artikel met praktische handvaten waar verpleegkundigen direct mee aan de slag kunnen in het werk zoals beleidsonderwerpen bespreken in je werkoverleg en je verdiepen in klinisch redeneren. Ook de Beter Laten lijst is een aanrader om naar te kijken en handelen in de praktijk!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.