Wegwijs in het woud van wondverbanden

Alginaten, hydrocolloïden, antibacteriële verbanden. Tegenwoordig zijn er veel soorten wondbedekkers op de markt, van veel verschillende fabrikanten. Een overzicht van de meest gebruikte wondverbanden en hun kenmerken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Soorten wondverbanden wondzorg Nursing voor verpleegkundigen
Foto: Arno Massee

Dit artikel is verschenen in Nursing-magazine september 2017

Qua wondverbanden is er de afgelopen dertig á veertig jaar enorm veel ten goede veranderd, aldus deskundige Ron Legerstee, verpleegkundige, wetenschapper in de wondbehandeling en wetenschappelijk docent aan de opleiding voor Wond- en Decubitus Consulent aan de Zorgacademie in Rotterdam. Aan het begin van zijn loopbaan moest hij wondverbanden soms iedere twee tot drie uur verwisselen. ‘Tegenwoordig kunnen ze vaak wel twee tot drie dagen blijven zitten.’ De kwaliteit is dus verbeterd, maar tegelijkertijd zijn er ook veel meer sóórten op de markt gekomen. Ook nog eens geleverd door tientallen, zo niet

0
5077

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.