Na een jaar Wet zorg en dwang zijn sommige hordes genomen, maar nog lang niet allemaal. Hoe ervaren verpleegkundigen de uitvoering van de nieuwe wet?

De Wet zorg en dwang
Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan
Login of Maak een account aanDe Wet zorg en dwang
Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.
Al abonnee? Log dan in
Het is inderdaad de toon die het zegt. Door de vele stappen die je nu moet maken in de Wzd, raak je voor de cliënt veel kostbare tijd mee verloren. De mantelzorger(s) raken steeds meer overbelast. En als de nood hoog is dat een cliënt geadviseerd wordt om naar een crisis plekje te gaan is die er vaak niet. Dit geeft veel spanningen in de thuissituatie en in de zorg. (thuiszorg).
Mijn collega’s en ik komen al zoveel ellende tegen door deze Wzd. Er wordt nooit niemand gedwongen door ons maar wel op een positieve manier gestimuleerd om dingen te doen die recht doen aan de patiënt. Nu mogen we niets waardoor er veel ellende ontstaat voor de patiënt en extra negatief gedoe voor de hele werksfeer.Voor de patiënt zelf, mede patiënten en wij als zorgenden.
Ook kost het veel geld omdat andere disciplines andere ,niet werkende interventies willen. Wij zeggen een Oxazepam zou helpen wat dat mag dan niet . Na 3 maanden waarin de patient de boel heeft getiranniseerd wordt er uiteindelijk toch maar een Oxazepam voorgeschreven. Zijn we veel kosten (door andere duurbetaalde oeverloze overleggen van duurbetaalde disciplines (die niets weten van de praktijk )en ellende verder.