Wetenschap: E-learning over delier effectief

Verpleegkundigen die een nieuwe e-learning over delier volgden, screenden patiënten vaker op delier. Ook hadden ze meer kennis over delier.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wetenschap

Uit een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) uit 2010 bleek dat de kennis over delier onder verpleegkundigen niet voldoende was. Lotte van de Steeg, onderzoeker bij NIVEL, deed onderzoek naar het verbeteren van deze kennis met behulp van e-learning, en promoveerde daarop. Ze ontwikkelde de e-learning bij het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) en deed een voor-en-na-studie. Bijna 2000 (student-)verpleegkundigen van de afdelingen interne geneeskunde en chirurgie van 17 Nederlandse ziekenhuizen namen deel aan de elearning. De kennis over delier bleek na afloop aanzienlijk verbeterd.

Na e-learning over delier worden patiënten vaker gescreend op
0
1027

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.