Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Wondcasus over pijnlijke ontstekingen in de lichaamsplooien (hidradenitis suppurativa)

Hidradenitis suppurativa is een chronische huidziekte met terugkerende pijnlijke ontstekingen in de lichaamsplooien. Er kunnen rode bulten, abcessen en soms zelfs hele onderhuidse gangenstelsels ontstaan.
Toets 3 Nursing Challenge: wondzorg
Premium

tekst Janneke Huizinga, foto’s

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  8 REACTIES

  1. Is het een idee om eens aandacht te besteden aan de invloed van voeding op Hydradenitis. Dit is slechts bij weinigen bekend, maar voor ons echt een eye-opener geweest. Mijn zoon had ook ernstige hydradenitis. Hij moest hieraan zelfs geopereerd worden, maar is zelf op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. De operatie is daardoor gelukkig nooit doorgegaan en het gaat nu gewoon heel goed met zijn huid. Hij vond de oplossing in het boek ‘The hidden plaque’ van Tara Grant. Hier is veel informatie te vinden over de connectie aandoening/voeding. Het is zo jammer dat zelfs de artsen dit verband niet benoemen of niet kennen.

  2. Lees alle reacties
   • Hallo,
    Ook mijn zoon had ernstige hydradenitis. Hij is er door het boek “the hidden plaque” achter gekomen dat hij bepaalde voedingsmiddelen moet vermijden. Dit vergt wat doorzettingsvermogen qua aanpassen, maar nu weet hij niet beter meer. De hydradenitis geeft een heel enkele keer nog een klein abces (misschien 2 x per jaar), maar dat is niet te vergelijken met de pijn en ellende die hij gehad heeft. Misschien ook een tip voor je dochter?

  3. Voor mij heel herkenbaar! Ik heb ook jaren lopen tobben met telkens terugkerende abcessen en ontstekingen. Voorheen had ik baat bij langdurig gebruik van Roaccutane, vitamine A remmer, en regelmatig een AB kuur Amoxicilline. Nu ik de overgang heb doorgemaakt en dus een andere hormoonhuishouding heb gekregen, zijn de klachten met 75% afgenomen. Nu heb ik nog incidenteel een abces/ steenpuist. Bij mij waren de voorkeurplaatsen: liezen, labia en oksel.
   Sterkte als je deze aandoening ook hebt!

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.