Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zo krijgen we als verpleegkundigen een échte vinger in de pap

Verpleegkundigen hebben het tij mee: werkgevers zijn bereid hen op allerlei niveaus te laten meebeslissen. En verpleegkundigen durven die rol ook op zich te nemen. De vraag is alleen: welke manier past het beste?
Stapeltje gekleurde schaaltjes
Het wordt tijd dat verpleegkundigen een echte vinger in de pap krijgen. Gelukkig zijn er steeds meer manieren om verpleegkundig leiderschap gestalte te geven. Foto: iStock
Premium

De tijd is nu echt

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Mooie ontwikkelingen hierboven beschreven richting meer invloed van verpleegkundigen op hun vakinhoud en de missie van hun organisaties (supergoede zorg voor de patient/client/bewoner/klant………). Er is echter 1 belangrijke blinde vlek. Dat betreft de Raden van Toezicht, de meest invloedrijke gremia in onze instellingen/organisaties. Ik doe nu ruim 4 jaar pogingen om als ervaren verpleegkundige/verplegingswetenschapper etc een positie te verwerven binnen (het meest voor de hand liggend wat mijn achtergrond betreft) een RvT in de ouderenzorg/publieke gezondheidszorg. Afwijzing na afwijzing is mijn deel. Meer dan 25 pogingen lopen uit op: er zijn ‘betere’ kandidaten. Als ik vervolgens check wie er dan worden verkozen, zijn dit in 9 van de 10 gevallen mensen met een bedrijfskundige/economische/juridische achtergrond. Ook zie je veel old boys/girls netwerk verbindingen in deze wereld van het toezicht. Doodzonde voor al die verpleegkundigen die na een lange carriere in de zorg een uitstekende toezichthoudende rol zouden kunnen spelen. Helaas lijkt dit maar voor een enkeling weggelegd. Jammer dat de recente wetswijziging hier geen werk van heeft gemaakt.

    Geef je reactie

    Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.