Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Man gestraft voor bedreigen verpleegkundige

Een man die in september de afdeling cardiologie van het UMC Utrecht binnenviel, gewapend met twee messen en een vleesvork, is donderdag veroordeeld tot 200 uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens bedreiging. Ook krijgt hij een gebiedsverbod.
Man gestraft voor bedreigen verpleegkundige

Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland deze ochtend geoordeeld, zo meldt het ANP. Afgelopen voorjaar stierf de echtgenote van de 37-jarige man aan een hartkwaal. Volgens de man heeft de verpleegkundige toen een ernstige medische fout gemaakt. Hij diende een klacht in, maar deze werd afgewezen omdat de verpleegkundige volgens het protocol handelde.

Bedreigingen

In reactie op deze afwijzing viel de man de verpleegkundige maandenlang lastig bij de uitgang van het ziekenhuis. In september wist hij midden in de nacht met twee messen en een vleesvork het ziekenhuis binnen te komen. De verpleegkundige was op dat moment niet aan het werk, zij zat overspannen thuis. De rechter oordeelt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij mag geen contact zoeken met medewerkers van het ziekenhuis en hij mag ook niet op de Uithof in Utrecht komen.

Door: redactie Nursing, Marloes Oelen

2 REACTIES

  1. In het hele verhaal snap ik niet dat deze man de verpleegkundige al maanden heeft lastig kunnen vallen zonder dat er ingegrepen is. Blijkbaar moeten er eerst ongelukken gebeuren voordat justitie wat doet. Overigens is die straf een lachertje….maar ach, dat zijn we wel gewend in Nederland. De politiek roept al jaren hard straffen maar de softe rechters geven daar weinig gehoor aan.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.