Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mantelzorgers lopen duizenden euro’s belastingvoordeel mis

Naar schatting vijf- tot tienduizend inwonende mantelzorgers lopen vrijstelling voor belasting over de erfenis mis doordat ze geen mantelzorgcompliment hebben aangevraagd.
grldf

Dat meldde actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Om in aanmerking te komen voor de vrijstelling van erfbelasting, die kan oplopen tot 603.000 euro, moet een aanvraag voor het mantelzorgcompliment zijn ingediend. Veel mantelzorgers zijn hier niet van op de hoogte, aldus Nieuwsuur. De aanvraag voor het mantelzorgcompliment vergt veel administratief werk en veel mantelzorgers vinden dit te veel gedoe om in aanmerking te komen voor het bedrag van 200 euro.

 

Terugwerkende kracht

Tweede Kamerlid en belastingwoordvoerder voor het CDA Pieter Omtzigt reageert in Nieuwsuur op de kwestie. Hij pleit ervoor dat mensen die vergeten zijn het mantelzorgcompliment aan te vragen alsnog de gelegenheid krijgen dit met terugwerkende kracht te doen. Hij gaat hier in de Kamer vragen over stellen aan minister Schippers van VWS.

 

Bron: Nieuwsuur, Zorgvisie 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.