Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marieke Schuurmans derde hoogleraar Verplegingswetenschap

Marieke Schuurmans, voorzitter van de bestuurscommissie Wetenschap van V&VN, is per 1 mei 2009 benoemd als hoogleraar Verplegingswetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Zij is, na Theo van Achterberg (Katholieke Universiteit Nijmegen) en Rianne de Wit (Universiteit Maastricht), de derde actieve hoogleraar Verplegingswetenschap in Nederland. Voor V&VN zijn hoogleraren Verplegingswetenschap van belang voor de verdere ontwikkeling en professionalisering van het verpleegkundige beroep.

Rol hoogleraar
Als hoogleraar Verplegingswetenschap heeft Marieke Schuurmans een belangrijke rol in de stimulering en uitvoering van verplegingswetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek richt zich op de wetenschappelijke onderbouwing van de verpleegkundige praktijk. Het gaat hierbij om onderzoek naar patiëntproblemen en beïnvloedende factoren, vroegtijdige opsporing en prognose van patiëntproblemen, ontwikkeling van zorginterventies, vaststellen van doeltreffendheid en doelmatigheid van zorg en afstemming en continuïteit van zorg.

Bestuurscommissie Wetenschap
Marieke Schuurmans heeft als voorzitter van de Commissie Wetenschap de doelstelling het bestuur van V&VN optimaal te adviseren over het te voeren verenigingsbeleid dat zich richt op het stimuleren van het wetenschappelijk onderzoek op het terrein van verzorging en verpleging en van de samenhang tussen beroepspraktijk en onderzoeksveld in het bijzonder.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.