Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marieke Schuurmans gaat minister adviseren

Hoogleraar Verplegingswetenschap Marieke Schuurmans is per 1 oktober benoemd tot Chief Nursing Officer (CNO). De CNO is de belangrijkste adviseur van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waar het gaat om verpleegkundigen.
Marieke Schuurmans gaat minister adviseren
Foto: stockexchange

Dat meldt beroepsvereniging V&VN.

De Chief Nursing Officer (CNO) speelt een belangrijke rol op het ministerie van VWS. De CNO heeft direct toegang tot de minister en kan zo zorgen voor invloed vanuit de beroepsgroep van verpleegkundigen.

Prof. dr. Marieke Schuurmans is hoogleraar Verplegingswetenschap aan de Universiteit Utrecht en lector Ouderenzorg binnen het lectoraat Chronisch zieken van de Hogeschool Utrecht. Schuurmans – ooit begonnen als verpleegkundige – ontwikkelde de Delirium Observatie Screening-schaal (DOS). In 2011 was zij jurylid tijdens de Nursing Challenge. Ook was zij als lid van de stuurgroep V&V2020 betrokken bij de totstandkoming van nieuwe beroepsprofielen in de verpleging en verzorging.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.