Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties14

Marleen van Dijk Verpleegkundige van het Jaar 2010

De 26-jarige verpleegkundige Marleen van Dijk-Vonderhorst is door Nursing uitgeroepen tot Verpleegkundige van het Jaar 2010. Zij won hiermee de hoofdprijs van de Nursing Challenge: een reischeque ter waarde van 2000 euro.
Marleen van Dijk Verpleegkundige van het Jaar 2010

Tijdens een spannende finaleronde op het Nursing Event in Ede nam deze neuroverpleegkundige – werkzaam in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede –  het op tegen twee collega-verpleegkundigen. De tweede prijs (een reischeque ter waarde van 1000 euro) ging naar Marianne van Hartingsveldt, wijkverpleegkundige bij Buurtzorg in Vlaardingen. Wietske Wijnja, long- en oncologieverpleegkundige in het Zaans Medisch Centrum sleepte de derde prijs in de wacht, een reischeque van 500 euro.

Deskundige jury
Onder toeziend oog van een deskundige jury en 200 man publiek, moesten de kandidaten laten zien dat zij naast een flinke dosis vakkennis ook beschikten over de juiste sociale vaardigheden om een patiënt te overtuigen van het nut van een specifieke behandeling. De jury bestond uit politica Sabine Uitslag, Jenneke van Veen, voormalig hoofdinspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, Marion Giesberts, oprichter van het platform voor online zorgcursussen E- Nursing en Alexia Hageman, hoofdredacteur van Nursing. De jury roemde Marleen om haar authenticiteit, heldere communicatie, empathie en daadkracht tijdens het rollenspel.

Kennistoetsen

De Nursing Challenge is gestart op 12 mei 2010 met vier online kennistoetsen van E-Nursing over het vak verpleegkunde. Sindsdien hebben honderden verpleegkundigen zich in het zweet gewerkt om de kennistoetsen, over onder andere anatomie & fysiologie en verpleegkundig rekenen, met goed gevolg af te leggen. Per toets waren 2 accreditatiepunten te verdienen voor het Kwaliteitsregister V&V.

Door: redactie Nursing

14 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Het was erg leuk om aanwezig te zijn bij de finale, alledrie de finalisten hebben het goed gedaan naar mijn idee. Marleen, jou ken ik vanaf de werkvloer en zoals jij daar stond, speelde je geen rol, maar zo bén je! Nogmaals gefeliciteerd…
  Groetjes,
  Rian

 3. Marleen nogmaals van harte gefeliciteerd, super leuk als je collega mag winnen! Ben het met de andere eens niet voor niets alledrie een prijs en welverdiend.
  Veel succes en plezier ervan allemaal.
  Ik vond het een moeilijke casus die jullie voorgelegd kregen, en alledrie hadden jullie punten die goed waren om te zien.
  De acteur/patient deed het ook geweldig leuk en echt na.
  Gefeliciteerd nogmaals!
  Groet Gerrie

 4. Alle prijswinnaars; gefeliciteeeeeerd!!
  Ik was aanwezig bij de finale, Marleen is de terechte winnaar, maar de prestaties van de anderen twee finalisten waren ook heel goed! Ik vind het knap van jullie.
  Jammer dat er een kanttekening wordt gemaakt over haar leeftijd; ook vele jaren ervaring en veel diploma’s maken je nog geen verpleegkundige van het jaar naar mijn mening. Voorgaande jaren kon je iemand opgeven als verpleegkundige van het jaar, dit jaar is er voor een andere manier gekozen om deze titel te behalen en ik vond het erg leuk!!
  Geniet van jullie prijs, als ik het zo lees heeft Marleen al een hele mooie bestemming in gedachte.

 5. Lachen dat de de uitslag van een challenge waarin je onder andere iets moet weten van verschillende soorten uitslag wordt gegeven door een jurylid met de naam Uitslag. Of denk ik dan te ver door?
  Mooi dat een jong iemand gewonnen heeft. Geeft vertrouwen in de jeugd in deze moeilijke tijden waarin de gezondheidszorg klap op klap krijgt. Ik ga met een gerust hart naar het ziekenhuis!

 6. Ik feliciteer de winnaars, mensen uit de praktijk.
  Ik heb zelf ook meegedaan en behoorde tot de laatste 15 kandidaten. Dat verbaasde me, want ik ben al enige jaren leidinggevende. Fijn dat nu toch iemand de prijs heeft gewonnen die ook echt “aan het bed” staat.
  De leeftijd vind ik juist prima, er is nogal wat kritiek op de kennis en kunde van de jongere generatie verpleegkundigen. Marleen bewijst het tegendeel, ook de jongere generatie heeft de kennis om goede zorg te kunnen leveren.

 7. Beste Marinus
  Leeftijd doet bij een verkiezing als deze totaal niet terzake. Sterker nog het is juist goed dat een jong gediplomeerde deze prijs wint, zij kan als voorbeeld dienen voor velen. Staat van dienst zegt in wezen niets over je functioneren als verpleegkundige. Dus Marleen, geniet van je prijs

 8. Gefeliciteerd met je prijs.Echter mag ik hier een kantekening maken? 26 jaar. Hoelang zit iemand dan in de verpleging? Gaat deze prijs over kennis en kwaliteit van een verpleegkundige? Als ik lees dat een 26 jarige verpleegkundige een prijs heeft gewonnen als zijnde verpleegkudige van het jaar dan heb ik daar toch een vreemde smaak van in mijn mond. Ik werk nu 30 jaar in de verpleging. Ik heb IC, CCU en Sosa diploma’s gehaald. Ik werk en heb gewerkt in vele takken van de gezondheidszorg. Ik ken heel veel verpleegkundige van mijn leeftijd die dit ook hebben gedaan.Ik vind iemand een verpleegkudige van het jaar als iemand een staat van dienst heeft en hart voor de zaak. Zich zelf kan wegcijferen. Ik geef hier een voorbeeld. Mijn direkteur (eigennaar van een kleine thuiszorg instelling in noordholland)Die al die jaren met hart en ziel voor patienten werkt. Zelf een bedrijf heeft opgebouwd. Verzorgenden en verpleegkundige aan een leuke baan helpt. Al 15 jaar zo buffelt. Voor patienten en clienten. meer dan 30 jaar…… Ik stel voor: Mijn baas verpleegkudige van het jaar!
  Met vriendelijke groet
  Marinus

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.