Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Martini Ziekenhuis start afdeling klinische geriatrie

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft een nieuw medisch specialisme: klinische geriatrie. De afdeling is een toegevoegde specialistische zorgfunctie gericht op de patiënt van zeventig jaar en ouder.
Martini Ziekenhuis start afdeling klinische geriatrie

Het team bestaat uit een secretariaat, een klinisch geriater en twee geriatrie verpleegkundigen. Samen gaan zij zich richten op het opzetten van een dagkliniek. De verpleegkundigen en de geriater gaan klinische consulten doen voor geriatrisch advies.

Multidisciplinaire aanpak 
Ook gaat het team samenwerken met internisten, neurologen en psychiaters in het ziekenhuis. Daarbuiten wordt gewerkt met huisartsen en specialisten oudergeneeskunde. ‘Ouderen zijn een onderkende doelgroep waar met een geriatrische, multidisciplinaire aanpak veel meer uit te halen is dan op het eerste gezicht lijkt’, vertelt geriater Jos Verkuyl.

Veel voorkomende problemen
De problemen waarmee patiënten op de nieuwe afdeling komen, zijn mobiliteitsproblemen en vallen, continentieproblemen, polyfarmacie, somberheid, eenzaamheid en levensfase-problematiek, onverklaarde achteruitgang in het dagelijks functioneren, geheugenproblematiek en delier.

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Ik vind het jammer dat het ziekenhuis hier mee begonnen is. Het zou beter zijn dat de opleidingen voor verzorgenden verbeterd worden zodat de problemen bij de ouderen zelf, dus daar waar ze wonen, opgelost kunnen worden.Nu moeten de ouderen weer naar een ziekenhuis gebracht worden.Hoge taxi kosten of familie wordt op kosten gejaagd.Instellen van zo’n geriatrisch team zullen de zorgkosten alleen maar verhogen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.