Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mbo-verpleegkundige Bo schrijft over mbo-hbo transitie

Bo Corstjens is Nursings nieuwe blogger. Ze werkt als mbo-verpleegkundige op een afdeling waar hbo-verpleegkundigen meer taken krijgen. Hoe gaat dat in zijn werk, samen opnieuw je draai vinden?
Mbo-verpleegkundige Bo schrijft over mbo-hbo transitie
Foto: Arno Massee

Er was veel te doen om de hbo-koers die het Jeroen Bosch Ziekenhuis vaart.

Daar hebben hbo-verpleegkundigen meer verantwoordelijkheden: zorg plannen en coördineren, supervisie voeren, collega’s coachen… en het levert nog een hoger salaris op ook. Bo Corstjens gaat haar ervaringen delen.

Waarom deze blog?
Bo : ‘Vanuit de VAR kwam de vraag of ik interesse had om voor Nursing te bloggen over de transitie van mbo/hbo binnen ons ziekenhuis. Het is een groot onderwerp dat bij ons erg leeft: volop veranderingen binnen planning, functietaken, bezetting enz… Goed om mezelf eens goed te verdiepen in deze grote verandering.’

Wat is je doel?
‘Ik wil de lezers laten beleven hoe het er aan toe gaat. Ik wil daarin benadrukken dat het een stapsgewijze aanpak is die geleidelijk wordt ingevoerd, en de gevolgen zichtbaar maken die het voor mij als mbo-verpleegkundige heeft. Ik wil eerlijk zijn en zal dus de positieve en minder positieve ontwikkelingen opschrijven.’

In ziekenhuis Gelderse Vallei hebben ze een andere mbo-hbo aanpak >>>

Heb je schrijfervaring?
‘Nee. Schrijven doe ik niet veel, dus ik vind het best spannend allemaal.’

Hoe ervoer je de veranderingen?
‘Er was onrust over de functie van mbo-verpleegkundige; ook bij mij. Al snel moest ik de situatie loslaten door mijn zwangerschapsverlof. Inmiddels krijgt het zijn vorm en is het zaak dat we blijven bespreken waar we tegenaan lopen.’

Blijf je mbo-verpleegkundige?
‘Daar twijfel ik nog over. Voor de toekomst zou het een goede stap zijn om de verkorte hbo-v te doen, maar het past nu en de komende jaren niet bij mijn thuissituatie. Ik heb drie kleine kinderen en werk 24 uur per week.’

Waarom benaderde de VAR jou voor de blog, denk je?
‘Oei! Dat weet ik niet. Misschien omdat ik eerlijk ben, enthousiast, en reëel. Ook kan ik best goed uit mijn woorden komen. Ik ben kritisch maar niet negatief. Aan zeuren heb ik een hekel.’

Nieuwsgierig naar Bo’s eerste blog? Volgende week woensdag vind je haar eerste blog op Nursing.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.