Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Meander MC past op verzoek van Ondernemingsraad overgangsregeling regieverpleegkundige aan

De Ondernemingsraad (OR) van Meander Medisch Centrum kreeg het verzoek van de Raad van Bestuur om in te stemmen met de nieuwe functieprofielen voor verpleegkundigen en regieverpleegkundigen. Na enkele belangrijke aanpassingen heeft ze dat gedaan. Zo verdween ‘voorspelbare zorg’ uit de functiebeschrijving van de verpleegkundigen.
patiënt met 2 verpleegkundigen
Foto Arno Massee
Premium

Meander Medisch Centrum is sinds

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Toch blijft de term ‘regie-verpleegkundige’ volkomen misplaatst. Bovendien wacht dit ziekenhuis niet op landelijk beleid, zoals door minister Bruis op aangeven van Rinnooy Kan is gevraagd. Op deze manier werkt dit ondermijnend voor de gehele verpleegkundige beroepsgroep die dit landelijk in één keer goed geregeld wil krijgen. Zo wordt het dat elk ziekenhuis zijn eigen invulling en terminologie gaat krijgen. Dat gaat de duidelijkheid niet ten goede komen noch het veranderen van werkgever voor verpleegkundigen. Slechte zaak dit! Volgens mij is dit ook heel goed met de huidige differentiatie op te lossen door de senior-verpleegkundige duidelijker te profileren.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.